+31 (0) 418 – 655200 Klantsupport Trainingen Vacatures

Maasstad Hout en Plaat BV is specialist op het gebied van hout en diverse plaatmaterialen. Door toenemende concurrentie in de branche is het meer dan ooit van belang om kwalitatief hoogwaardige producten te leveren tegen scherpe prijzen. Inzicht in de eigen bedrijfsprocessen is daarvoor noodzakelijk, evenals gedetailleerde informatie over afzetmarkten, klanten en leveranciers. Maasstad koos daarom Proteus ERP als oplossing. Commercieel manager Otto van Elk vertelt over zijn ervaringen met Proteus.

Proteus Systems verzorgde het gehele automatiseringstraject bij Maasstad Hout en Plaat BV. Het moderne bedrijf uit Bleiswijk ging in februari 2013 van start als dochteronderneming van de Woodimex Group, waar ook Worldwood BV en Woodimex International BV deel van uitmaken. De keuze voor de specialist uit Waardenburg was snel gemaakt. Commercieel manager Otto van Elk: “Na een aantal gesprekken met potentiële kandidaten bleken niet alleen de eenvoud en uitbreidingsmogelijkheden van het pakket pluspunten waarmee Proteus Systems zich onderscheidt, ook de snelle implementatie, intensieve ondersteuning en begeleiding spraken ons zeer aan.”

Mogelijkheden Proteus ERP

Over de mogelijkheden van het pakket is Van Elk enthousiast. “Door integratie van verschillende bedrijfsprocessen in één standaardoplossing kan efficiënter gewerkt worden, neemt de productiesnelheid toe en wordt de kans op fouten nihil. Gefaseerd uitbreiden tegen beheersbare kosten is dankzij de maatgerichte aanpak van Proteus Systems bovendien snel en makkelijk realiseerbaar.”

“Naast afleveradressen, klantreferenties en bestellingen is het bijvoorbeeld mogelijk een routeplanner te integreren die op het moment dat een afleverbon wordt ingevoerd, meedenkt over het meest efficiënte transport; behalve kosten bespaart zo’n signaleringssysteem ook veel tijd.”

Meerwaarde

Maasstad Hout en Plaat is een voorraadhoudende organisatie met een breed assortiment vurenhout en plaatmaterialen. Het eigen magazijn in Bleiswijk telt circa duizend vierkante meter; daarnaast is een deel van de voorraad ondergebracht in nabijgelegen opslagruimten. “Ook de logistiek is volledig geautomatiseerd”, licht Van Elk toe. “Hierdoor is de efficiency enorm verbeterd: van pakbon tot facturatie: alles is snel en inzichtelijk voorhanden.”

Wilt u het gehele interview met Maasstad commercieel manager Otto van Elk lezen? Download dan het complete document.

DOWNLOAD

Meer referenties? Onder pagina downloads vindt u diverse andere verhalen waarin onze klanten hun ervaringen met Proteus software uitvoerig bespreken.

ERP SPECIFIEK ONTWIKKELD VOOR INTERIEURBOUW, MEUBEL- EN HOUTINDUSTRIE, HOUTHANDEL & AFBOUW

Waarmee kunnen wij u helpen?
X
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest