Word jij onze nieuwe Support Engineer?

Krijg jij energie van het geven van optimale service aan klanten? Dan zoeken wij jou om ons supportteam te komen versterken en onze groei te realiseren.

Proteus maakt een belangrijk onderdeel uit van de Trivest Software Group. Trivest Software Group ontwikkelt, implementeert en integreert softwareproducten voor bedrijven binnen de maakindustrie, zoals bijvoorbeeld bedrijven in de metaalindustrie en houtbewerkingssector. Het product portfolio bestaat uit ERP-, APM-, CAD/CAM-software, BI en mobiele applicaties – door integratie van deze producten ontstaat een IT-landschap dat bedrijven volledig ondersteunt.

Voor ons supportteam, dat verantwoordelijk is voor optimale ondersteuning naar onze klanten toe voor de ERP-software van Proteus, zijn we op zoek naar versterking in de vorm van een Support Engineer.

Als Support Engineer ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten met vragen over onze eigen klant-specifieke ERP-software. Je probeert klanten zo goed mogelijk van advies te voorzien over het gebruik van onze software in hun bedrijfsprocessen.

Complexe vraagstukken, die niet direct telefonisch beantwoord kunnen worden, analyseer je zo goed mogelijk. Deze bespreek je binnen het supportteam en volg je op richting de klant of je schakelt met de consultants. Het team is een belangrijke schakel in de tevredenheid van onze klanten. Het supportteam is hét kenniscentrum binnen Proteus.

De standplaats voor het uitoefenen van de werkzaamheden is in Veenendaal bij ons zusterbedrijf Bemet International.

Interesse? Solliciteer dan direct via onze Werken Bij Trivest-website.

NAAR DE VACATURE