KEK werkt efficiënter dankzij Proteus Systems

Sinds men bij KEK Timmer & Interieurprojecten werkt met software van Proteus Systems verloopt het maken van meubels en compleet interieur niet alleen sneller, maar ook kwalitatief hoogwaardiger.

Kevin Kuiper, hoofd projectleiding en Jeffrey Poppelaars hoofd productie spraken met vakblad Interieurbouw over hun unieke bedrijf dat o.a. de complete interieurs van winkelketens als Shoetime, Promiss, Duringer en Claudia Sträter maakt. Natuurlijk komen de ervaringen met imos en Proteus ERP uitgebreid aan bod.

Efficiënter
Poppelaars: “Toen ik hier begon, werkte KEK nog met drie verschillende softwareprogramma’s. Dat hield in dat er een tekening in autocad werd gemaakt, deze werd omgezet in een optimalisatieprogramma om vervolgens weer in autocad verder te werken. Ook voor de CNC-machines was een apart programma. Doordat nu alle software – inclusief ERP – van Proteus afkomstig is, werken wij veel efficiënter. Die omslachtige manier van werken is voorbij. Dit vereenvoudigt alles.”

“Doordat nu alle software – inclusief ERP – van Proteus afkomstig is, werken wij veel efficiënter. Die omslachtige manier van werken is voorbij.”

Optimaliseren bedrijfsprocessen
Kuiper :“De financiële verslaglegging, voorraadbeheer, bestellingen. Alles is dankzij het pakket van Proteus met elkaar verbonden. Dit heeft ons enorm geholpen met het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Poppelaars vult aan: “We hebben nu kortere levertijden en dat is voor onze klanten een groot voordeel. Maar ook andere zaken zoals calculatie en bestellijsten zijn veel overzichtelijker.”

Het gehele interview is terug te lezen in Binnenwerk #03-2018. U kunt het ook online lezen.