Handboek Basisopleiding Proteus nu beschikbaar

Het vernieuwde Handboek Proteus is nu beschikbaar. Uitgeverij ELLenEE zorgde voor een compleet bijgewerkte editie die behalve een uitstekend lesboek, ook een zeer goed naslagwerk is voor gebruikers. De herziene uitgave is flink dikker en uitgebreider geworden in vergelijking met de vorige versie, zo is er meer ruimte voor technieken. En natuurlijk met uitgebreide uitleg en oefeningen over de koppeling tussen imos iX en Proteus ERP.

Middels dit boek leren gebruikers verschillende processen in de software zelfstandig uit te voeren zoals relatiebeheer, artikelbeheer, offertes, calculaties, verkoopbeheer, inkoop, voorraadbeheer, planning, productie en nacalculatie. In boek wordt ook op branchespecifieke onderdelen ingegaan zoals: plaatoptimalisatie, kantbewerkingen, assemblages voor parametrische productie en calculatienormen.

Er bestaat steeds meer behoefte aan praktisch opgezette boeken om de kennis van het personeel op niveau te houden of natuurlijk bij te spijkeren. Zeker in de huidige tijd, waarin (bij)scholing in groepsverband lastig is te realiseren. Steeds meer bedrijven in de interieurbouw en meubelindustrie hebben behoefte aan praktisch opgezette boeken om personeel bij te scholen. Zeker nu tijdens de coronacrisis scholing in groepsverband zeer lastig is.

“Steeds meer bedrijven tonen interesse”, constateert Elly van Engeland in een interview met vakblad Interieurbouw. Samen met Peter van de Laarschot is Elly eigenaar van EllenEE. “Onze boeken fungeren als een soort handleiding en zijn, zeker tijdens deze coronacrisis, zeer geschikt om personeel bij te scholen.”

Peter van de Laarschot merkt dat ook vanuit zij-instromers meer bestellingen binnen komen. “Zij kunnen zich namelijk met onze boeken alvast een basis aanleren in het moderne werkvoorbereiden, om zo een mogelijke startkans in een bedrijf te verwerven. Vaak zijn dit mensen die al een andere mbo of hbo-opleiding genoten hebben en een carrièreswitch willen maken. Zij worden aan de hand van onze boeken stap voor stap door de materie geleid”, aldus Van Laarschot in gesprek met vakblad Interieurbouw.

Voor meer informatie over het boek kunt u terecht op de website van de uitgeverij.