Hams Interieurbouw: “Software als basis voor tevreden klanten”

Toen Frank Hams een aantal jaren geleden met zijn broer Robert het interieurbouwbedrijf van zijn vader overnam, stond al snel een upgrade van het machinepark en bijbehorende software centraal. “Het was ons doel om de kwaliteit te verbeteren, duurzamer te werken en de snelheid te verhogen”, aldus Frank.

“Binnen Hams Interieurbouw produceren wij als totaalinrichter vooral maatwerk meubilair. Dat doen we voor onder andere de zorg, overheid, kantoren, winkels en horeca. Heel breed dus. Ja, duurzaamheid is daarbij eveneens van groot belang. Dat betekent verstandige keuzes maken voor de toekomst. Daardoor kunnen wij efficiënter en sneller werken. Dat zorgt weer voor minder afval. Die duurzaamheid ontstaat door te kiezen voor zonnepanelen, maar ook door arbeidstechnisch verantwoordelijke keuzes te maken. Wij profileren ons graag als vooruitstrevend bedrijf. En daarop selecteren wij ook onze partners.”

Win-winsituatie
Na een presentatie op een beurs nam Hams contact op met Proteus Systems voor de aanschaf van een ERP-systeem. Frank: “Bij mijn opleidingen, maar ook tijdens de periodes dat ik voor andere bedrijven werkte, sloegen we alle informatie op in programma’s als Word en Excel. Maar uiteindelijk werd mij duidelijk dat het veel praktischer en voordeliger was om alles in één systeem te verwerken. Daarom kozen wij in 2009 al voor de ERP-software van Proteus. Deze softwarespecialist is een belangrijke speler voor de interieurbouwmarkt. Zij beschikken over de juiste kennis om de beste pakketten te ontwikkelen. Dat is goed voor ons bedrijf. Klanten zien dit en zijn content dat wij met de tijd meegaan. Dat zorgt voor een positieve mond-tot-mond reclame en leidt uiteindelijk tot hogere klanttevredenheid en meer opdrachten. Het is een pure win-winsituatie.”   

Jaren later, bekeken beide broers meerdere 3D-tekensystemen en werd Proteus opnieuw uitgenodigd. “Robert was na een nadere kennismaking laaiend enthousiast over imos. Alle werkvoorbereidingen zijn heel eenvoudig in te voeren.” 

Het hele interview leest u op de website van vakblad Binnenwerk. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden van de software van Proteus Systems voor uw bedrijf zijn? Bekijk dan onze oplossingen.