Europly: “Met Proteus ERP is alles te traceren”

“Proteus is een goed en betaalbaar systeem. Een van de belangrijkste aspecten is dat we alles kunnen volgen dat in ons bedrijf gebeurt.”, aldus Chantal ten Have van Europly Woodproducts. He bedrijf werkt sinds 2014 met het ERP-systeem van Proteus Systems, nadat het daarmee via zusterorganisatie Drooghout Gendringen al zes jaar lang ervaring had opgedaan.

In de nieuwste editie van vakblad Houtwereld vertelt Ten Have over de kracht van beide bedrijven en de manier waarop Proteus Systems de bedrijfsprocessen optimaliseert. “Vanaf het moment dat materialen binnenkomen totdat ze zijn verkocht en er weer uitgaan. Alles is traceerbaar en daardoor kunnen we bijvoorbeeld ook onmiddellijk ingrijpen wanneer bijvoorbeeld iemand iets is vergeten door te boeken.”

Keuze Proteus
Drooghout Gendringen werkt al sinds 2008 met de software van Proteus Systems. “We waren dus al bekend met deze ERP-software toen Europly in 2014 de overstap maakte. Een reden om wederom voor Proteus te kiezen was dat we voortaan voor beide werkmaatschappijen met een en hetzelfde systeem konden werken. De zoektocht naar het voor ons beste systeem was destijds bij Drooghout wat moeilijker, omdat houtdrogerijen niet veel voorkomen in Nederland. Proteus kon de software echter vrij eenvoudig aanpassen aan onze wensen.”

Het hele interview leest u in Houtwereld #4 (maart 2019). Wilt u een exemplaar bemachtigen? Bezoek dan www.houtwereld.nl.

Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere klanten met de softwareoplossingen van Proteus Systems? Download dan één van onze klantverhalen.

NAAR DE KLANTVERHALEN