Creativiteit en vakmanschap smelten samen bij Antonissen Interieurbouw

Antonissen Interieurbouw is letterlijk klant van het eerste uur van Proteus Systems. Sinds het ontstaan van Proteus werkt Frank Antonissen al met de softwarepakketten van deze leverancier. Al bijna 35 jaar is hij werkzaam bij het familiebedrijf uit Breda. Met een kwart eeuw aan Proteus-ervaring zijn er weinig bedrijven die dit pakket zo op waarde weten te schatten. “Er is geen enkele reden tot overstappen.”

Het eerste geleverde product staat de directeur nog zeer helder voor de geest. “We begonnen met een zaagwerk & optimalisatiepakket. Vervolgens werd een begin gemaakt met het ERP-pakket, waar we nu al 25 jaar mee werken. We hebben zelfs inspraak gehad in de ontwikkelingsfase van het pakket. Vele malen hebben we testfases doorlopen om te kijken of en hoe alles werkt. Vanaf het jaar 2000 is het huidige ERP-pakket onder Windows ontwikkeld. Ook daar zijn we vanaf dag 1 bij betrokken. Er gaat veel tijd zitten in deze ontwikkelingsfase, maar het levert ook veel op. “Je kunt persoonlijke wensen uitspreken en eigen ideeën inbrengen.”

“Je kunt persoonlijke wensen uitspreken en eigen ideeën inbrengen.”

Specifiek voor de interieurbranche
Het belangrijkste voordeel voor Antonissen Interieurbouw is de totale integratie van processen binnen de pakketten van Proteus. “Toen wij voor Proteus kozen waren er meerdere ERP-pakketten op de markt, maar het product van Proteus is specifiek voor de interieurbranche geschreven. Andere pakketten konden geen modules leveren waarmee stuklijsten kunnen worden beschreven voor de productieaansturing. Juist deze integratie is voor ons als interieurbouwer heel belangrijk. Anders zijn we genoodzaakt twee aparte pakketten te gebruiken, waar weer aparte data voor moeten worden gesynchroniseerd.”

Het gehele interview met Frank Antonissen leest u op de website van vakblad Interieurbouw.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Proteus voor uw eigen bedrijf? Lees dan snel verder.