De Mors: “Proteus werkt uitstekend op de werkvloer”

De Mors is meer dan alleen een timmerfabriek. “We hebben verschillende productieafdelingen. Daardoor is het lastig om een ERP-systeem te kiezen dat overal op aansluit. Proteus komt als een van de weinige overeen met onze wensen.” Het bedrijf uit Rijssen ontwikkelt en produceert kozijnen, geprefabriceerde badkamers, interieurs, bouwplaatsunits en panelen voor vele toepassingen en loopt qua automatisering voorop.

Marco Zomer is directeur bij De Mors. Hij licht de keuze voor Proteus toe: “Vaak kiest men voor financiële ERP-pakketten om projecten mee aan te sturen. Fijn voor de financiële administratie, maar vaak min of meer dramatisch voor bijvoorbeeld werkvoorbereiders, verkopers en planners.” Met Proteus is gekozen voor een ERP-systeem dat goed werkt op de werkvloer. “Bedrijfsmatig is het voor ons ideaal”, aldus Marco Zomer. “Proteus is zeer goed in staat individuele wensen van bedrijven te verwerken in zijn software.”

Matrix-koppeling
De koppeling van Matrix-software met BIM (‘Building Information Model’) heeft wat langer geduurd dan eerder voorzien om alle puntjes op de i te kunnen zetten, maar is inmiddels een feit. “Verschillende pakketten moeten met elkaar communiceren. Het vereist een zorgvuldige aanpak om dat goed te krijgen. Nu is alles in kannen en kruiken.”

Benieuwd hoe de koppeling in de praktijk werkt? Laat hieronder uw gegevens achter en u ontvangt direct het complete verhaal in uw mailbox.