Bedrijven staan positief tegenover digitalisering

Meer dan 90 procent van de Nederlandse industriële bedrijven staat positief tegenover de veranderingen die robotisering en digitalisering brengen. Dat blijkt uit een enquête van VNO-NCW ter gelegenheid van de derde Dag van de Industrie die op 10 september plaatsvond.

Meer dan de helft van de bedrijven verwacht dat het werk van karakter door deze ontwikkelingen zal veranderen, maar de werkgelegenheid op z’n minst gelijk blijft.

Verduurzaming prioriteit
De industrie verwacht de sterke positie uit te kunnen breiden door te investeren in nieuwe producten en diensten (85 procent), nieuw personeel en opleidingen (65 procent) en energiebesparing (55 procent). Zo’n 60 procent ziet verduurzaming als topprioriteit.

Arbeidsmarkt probleem
Het tekort aan goed opgeleid personeel wordt door 80 procent als meest belemmerende factor gezien. Daarna volgt regelgeving (65 procent), vooral op het gebied van de arbeidsmarkt. Twee op de vijf ondernemers zien oneerlijke concurrentie als bedreiging. Meer prioriteit zou moeten worden gegeven aan onderwijs en innovatie.

Voortrekkersrol
Op het gebied van digitale innovatie speelt Proteus Systems een voortrekkersrol. Salesmanager Henk van Heuveln: “We ontwikkelen momenteel een speciaal webportal. Via dit platform kunnen de Proteus-gebruikersgroepen straks zeer gemakkelijk communiceren met toeleveraars via bestelbonnen en webportalen. Nu gaat er vaak nog een e-mailtje uit waaraan een bestelbon is gekoppeld, straks gaat dat allemaal rechtstreeks.”

Efficiënt
Proteus Systems is al ruim een kwart eeuw een betrouwbare partner voor branche-specifieke bedrijfssoftware. Door inzet van onze producten werken onze klanten efficiënter. Wilt u meer lezen over onze dienstverlening? Kijk dan gerust eens bij onze oplossingen of lees uitgebreid over de goede ervaringen van onze klanten met onze software.